Πρόσκληση συμμετοχής στην Έκθεση Ελλάδος Γεύση

Δημοσιεύθηκε στις 23/03/2018 14:14

Καβάλα, 22/3/2018

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Το Επιμελητήριο Καβάλας μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Στήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων σας ενημερώνει ότι η Περιφέρεια ΑΜΘ προτίθεται να συμμετέχει  στην Έκθεση Ελλάδος Γεύση  στις 10-13 Μαΐου 2018 στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου(www.elladosgefsi.gr).

Σκοπός της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με την παρουσία της στη συγκεκριμένη έκθεση, είναι να προβάλλει και να προωθήσει τον αγροτοδιατροφικό τομέα της και παράλληλα, να συμβάλλει στη δημιουργία σημαντικών ευκαιριών για τους συμμετέχοντες, με την σύναψη εμπορικών συμφωνιών.

Η Περιφέρεια ΑΜΘ θα επιδοτήσει τη συμμετοχή για την ενοικίαση ομαδικού περίπτερο, ενώ τα μεταφορικά και τα έξοδα διαμονής θα επιβαρυνθούν οι εκθέτες.

Για την επιλογή των υποψηφίων, θα πρέπει 

  1. τα αγροτικά προϊόντα, όπως, κατεψυγμένα κρέατα-ιχθυρά, γαλακτοκομικά, φρέσκα τρόφιμα, ψωμί & αρτοσκευάσματα, βιολογικά τρόφιμα, αφεψήματα, κρέας & κρεατοσκευάσματα, gourmet, delicatessen κ.α. να έχουν παραχθεί εντός της Περιφέρειας.

 

  1. η δραστηριότητα της επιχείρησης να εμφανίζει συμβολή στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων της Περιφέρειας ΑΜΘ και προκειμένου για την κάλυψη των απαιτήσεων των πελατών και την ένδειξη αξιοπιστίας των επιχειρήσεων .

 

  1. να τηρούνται οι  απαιτήσεις της Κοινοτικής και Εθνικής  νομοθεσίας περί υγιεινής και ασφάλειας κατά την παραγωγή, μεταποίηση, διακίνηση και διάθεση των προϊόντων  (π.χ. σύστημα ΗACCP, μέθοδοι ISO) και να διασφαλίζονται ικανές  ποσότητες, οι απαιτούμενες προς διάθεση του προϊόντος.

 

Επισημαίνεται ότι,

1. θα δοθεί προτεραιότητα σε συνεταιρισμούς, συλλόγους, ομάδες παραγωγών.

2.  θα εκπροσωπηθούν όσο το δυνατό περισσότερες Περιφερειακές Ενότητες.

3.  θα προηγηθούν οι εκθέτες οι οποίοι δεν έχουν ξανασυμμετάσχει σε περίπτερο της Περιφέρειας σε εκθέσεις.

Ως εκ τούτου, οι επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών που ενδιαφέρονται για συμμετοχή με το περίπτερο της Περιφέρειας, καλούνται να εκδηλώσουν ενδιαφέρον μέχρι και τις 30/03/2018 με υποβολή σχετικής αίτησης (ακολουθεί συνημμένα) στην ηλεκτρονική διεύθυνση: antipagro@pamth.gov.gr

Δεν θα γίνονται δεκτές, ανυπόγραφες αιτήσεις και χωρίς τη σφραγίδα της επιχείρησης

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να απευθυνθούν στο Γραφείο του θεματικού Περιφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής τηλ: 2541350105 ή 2531350443 και στο Επιμελητήριο Καβάλας στο 2510 222212 κα. Σούζη Μαυρομμάτη (εσωτ. 4) ή κα. Δέσποινα Παρασύρη (εσωτ. 11) και στο email info@chamberofkavala.gr

 

Ο  Πρόεδρος

Μάρκος Δέμπας