Συμμετοχή της περιφέρειας στην Έκθεση Prowein 2019

Δημοσιεύθηκε στις 18/05/2018 17:15

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Συμμετοχή της περιφέρειας στην Έκθεση Prowein 2019

Το Επιμελητήριο Καβάλας, μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Στήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Enterprise Europe Network σας ενημερώνει ότι η Περιφέρεια ΑΜΘ προτίθεται να συμμετέχει  στην έκθεση για το κρασί και τα οινοπνευματώδη  (PROWEIN 2019) που θα διεξαχθεί στην Γερμανία το Μάρτιο του 2019.

Σκοπός της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με την παρουσία της στις συγκεκριμένες εκθέσεις, είναι να προβάλλει και να προωθήσει τον αγροτοδιατροφικό τομέα της και παράλληλα, να συμβάλλει στη δημιουργία σημαντικών ευκαιριών για τους συμμετέχοντες, με την σύναψη εμπορικών συμφωνιών.

Η Περιφέρεια ΑΜΘ θα επιδοτήσει τη συμμετοχή για την ενοικίαση ομαδικού περίπτερου, ενώ τα μεταφορικά και τα έξοδα διαμονής θα επιβαρυνθούν οι εκθέτες.

Για την επιλογή των υποψηφίων, θα πρέπει 

1.      τα προϊόντα να ανήκουν στον  αγροδιατροφικό κλάδο  και να έχουν παραχθεί εντός της Περιφέρειας.

 

2.      η δραστηριότητα της επιχείρησης να εμφανίζει συμβολή στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων της Περιφέρειας ΑΜΘ και προκειμένου για την κάλυψη των απαιτήσεων των πελατών και την ένδειξη αξιοπιστίας των επιχειρήσεων .

 

3.      να τηρούνται οι  απαιτήσεις της Κοινοτικής και Εθνικής  νομοθεσίας περί υγιεινής και ασφάλειας κατά την παραγωγή, μεταποίηση, διακίνηση και διάθεση των προϊόντων  (π.χ. σύστημα ΗACCP, μέθοδοι ISO) και να διασφαλίζονται ικανές  ποσότητες, οι απαιτούμενες προς διάθεση του προϊόντος.

 

Επισημαίνεται ότι,

1. θα δοθεί προτεραιότητα σε συνεταιρισμούς, συλλόγους, ομάδες παραγωγών.

2.  θα εκπροσωπηθούν όσο το δυνατό περισσότερες Περιφερειακές Ενότητες.

3.  θα προηγηθούν οι εκθέτες οι οποίοι δεν έχουν ξανασυμμετάσχει σε περίπτερο της Περιφέρειας σε εκθέσεις.

 

   Ως εκ τούτου, οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με το κρασί και τα οινοπνευματώδη ποτά  και θέλουν να συμμετάσχουν με το περίπτερο της Περιφέρειας, καλούνται να εκδηλώσουν ενδιαφέρον μέχρι και τις 31/05/2018 με υποβολή σχετικής αίτησης (ακολουθεί συνημμένα) στην ηλεκτρονική διεύθυνση: antipagro@pamth.gov.gr

Δεν θα γίνονται δεκτές, ανυπόγραφες αιτήσεις και χωρίς τη σφραγίδα της επιχείρησης

Για περισσότερες πληροφορίες: Γραφείο θεματικού Περιφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής. τηλ: 2541350105 ή 2531350443.

 

                                                                                                                                      O Πρόεδρος

                                                                                                                                   Μάρκος Δέμπας