2ο Ελληνο-Ρουμανικού Επιχειρηματικό Φόρουμ

Δημοσιεύθηκε στις 07/09/2018 16:10

Το Επιμελητήριο Καβάλας μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Στήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Enterprise Europe Network σας ενημερώνει ότι, το Γενικό Προξενείο της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη διοργανώνει στις 10 Σεπτέμβρη 2018 το 2ο Ελληνο-Ρουμανικού Επιχειρηματικό Φόρουμ, με θέμα την ενίσχυση της γεωργικής συνεργασίας μεταξύ ελληνικών και ρουμανικών επιχειρήσεων στην περιοχή της Oltenia. Όλες οι λεπτομέρειες της εκδήλωσης παρουσιάζονται στην πρόσκληση που επισυνάπτουμε.

Στην εκδήλωση θα παραστεί ο γενικός διευθυντής του Ρουμάνικου Οργανισμού για την πρόσβαση σε ευρωπαϊκά κονδύλια που προορίζονται για τη γεωργία που θα παρουσιάσει τις ευκαιρίες και τους τρόπους πρόσβασης σε ευρωπαϊκά κονδύλια που προσελκύονται από τη Ρουμανία (χρηματοδοτούμενα 90% της ΕΕ).

Κατά τη διάρκεια του Φόρουμ θα πραγματοποιηθουν συναντήσεις B2B με τους εκπροσώπους των εταιρειών από τη Ρουμανία που θέλουν να έχουν πρόσβαση στα κεφάλαια αυτά σε συνεργασία με τους Έλληνες αγρότες επιχειρηματίες ώστε να αναπτύξουν δραστηριότητες γεωργικής παραγωγής.

Στην τελετή θα λάβουν μέρος και παραγωγοί σιτηρών από τη Ρουμανία που επιθυμούν να ξεκινήσουν επιχειρηματικές συνεργασίεςμε ελληνικές εταιρείες.

Η εκδήλωση υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η οποία εκπροσωπείται από την κα. ΜΠΙΣΜΠΙΝΑ ΓΕΡΑΚΙΝΑ, Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας.

Το φόρουμ είναι μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος συνεργασίας μεταξύ των περιφερειών της Κεντρικής Μακεδονίας και Oltenia η οποία ξεκίνησε φέτος από τις ελληνικές και ρουμάνικες αρχές.

 

                                                                                                                                                                  Ο Πρόεδρος

                                                                                                                                                               Μάρκος Δέμπας