ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΘΑΣΟΥ

Το 1973 στο γραφικό νησί της Θάσου, μια ομάδα μελισσοκόμων αποφασίζουν να δώσουν νομική μορφή στην μέχρι τότε παραδοσιακή και φιλική συνεργασία τους, ιδρύοντας τον Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό Θάσου.

Υπηρεσίες

Σκοπός τους, η κοινή αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων, η επαγγελματική κατοχύρωση και η συστηματική προώθηση των προϊόντων τους. Ο Συνεταιρισμός μας λειτουργεί και διοικείται αυτόνομα από τους ίδιους τους μελισσοκόμους, οι οποίοι χρησιμοποιώντας ορθές μελισσοκομικές πρακτικές, καταβάλλουν κάθε προσπάθεια να ανταποκριθούν στις ανάγκες των καταναλωτών για ασφαλή και υγιεινά προϊόντα, διαθέτοντας σε επώνυμη αλλά και οικολογική συσκευασία, μέλι, μέλι κηρήθρας, κερί, πρόπολη και βασιλικό πολτό, με αντιπροσωπευτικότερο, το καταξιωμένο και γνωστό μέλι «ΘΑΣΟΣ».

Προϊόντα

ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥΣ
 
Μέλι
Το μέλι είναι η φυσική γλυκιά ουσία που παράγουν οι μέλισσες από το μέλισσες από το νέκταρ ή από διάφορες εκκρίσεις των φυτών ή και εντόμων. Το μέλι περιέχει σάκχαρα, ένζυμα, ιχνοστοιχεία, πρωτεϊνες, βιταμίνες, αρωματικές και χρωστικές ουσίες και γύρη.
 
Μέλι κηρήθρας
Είναι το μέλι που προσφέρεται στον καταναλωτή μέσα στη φυσική του ’’αποθήκη’’ την κηρήθρα, χωρίς να έχει υποστεί την παραμικρή επεξεργασία. Η κηρήθρα απομακρύνεται από την κυψέλη, κόβεται σε τεμάχια, τοποθετείται σε διαφανής συσκευασίες και καταναλώνεται αυτούσια. Μασώντας την, το μέλι εξέρχεται και με τον τρόπο αυτόν απολαμβάνουμε ταυτόχρονα το κερί και το μέλι.
 
Κερί
Παράγεται από τους κηρογόνους αδένες των μελισσών που βρίσκονται στην κοιλιά τους και αποτελεί το βασικό υλικό για το χτίσιμο της κηρήθρας. Χρησιμοποιείται ευρύτατα για την παρασκευή καλλυντικών, λαμπάδων και κεριών, για αλοιφές και επιθέματα, ενώ αποτελεί συστατικό βερνικιών και υλικών βαφής.
 
Πρόπολη
Είναι μια μαλακιά, εύκαμπτη κολλώδης γόμα, που περιέχει βασικά ρητίνες και διάφορους χυμούς, κερί, αιθέρια έλαια και γύρη. Οι μέλισσες χρησιμοποιούν την πρόπολη για την επάλειψη του εσωτερικού της κυψέλης, την απολύμανση της, το κλείσιμο των σχισμών και άλλα. Η πρόπολη διαθέτει καταπληκτικές αντιβιοτικές, αντιφλεγμονώδης και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Χρησιμοποιείται ευρύτατα στην παρασκευή καλλυντικών, βερνικιών αλλά και στην ιατροφαρμακευτική.
 
Γύρη
Γύρη είναι η σκόνη που μαζεύουν στα πόδια τους οι μέλισσες από τα λουλούδια. Η γύρη βοηθάει στη διανοητική λειτουργία, ενισχύει τη συστολή της καρδιάς, βελτιώνει την όρεξη, βοηθάει στο μεταβολισμό της χοληστερίνης, έχει ευεργετική επίδραση στον προστάτη, μετριάζει και περιορίζει τα προβλήματα της εμμηνόπαυσης, επηρεάζει θετικά το μεταβολισμό του νερού και γενικότερα συμβάλλει στη διατήρηση της καλής φυσικής κατάστασης του οργανισμού.
 
Βασιλικός Πολτός
Ο βασιλικός πολτός είναι η φυσική παχύρευστη, βιολογική ουσία που παράγουν οι νεαρές εργάτριες μέλισσες και χρησιμεύει για την αποκλειστική διατροφή της βασίλισσας. Έχει αποδειχτεί ότι είναι η πλουσιότερη υγιεινή τροφή της φύσης. Επιδρά θετικά στον μεταβολισμό, στην ανάπτυξη και τη μακροζωία. Ρυθμίζει και εξισορροπεί τις λειτουργίες του οργανισμού οξυγονώνει τα κύτταρα και αυξάνει τη φυσική αντίσταση στις εξωτερικές προσβολές αλλά και στις εσωτερικές ανωμαλίες. Αυξάνει τις σωματικές και πνευματικές δυνάμεις, τονώνει τη μνήμη, την αντοχή, την γονιμότητα και τη σεξουαλική απόδοση.

Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
 
Οι μελισσοκόμοι μας με τη μεγαλύτερη φροντίδα και προσοχή, παρακολουθούν και διατηρούν όλο το χρόνο τα μελισσοσμήνη υγιή και εύρωστα, ώστε αυτά να είναι σε θέση να συλλέγουν την καλύτερη δυνατή πρώτη ύλη, και να την επεξεργάζονται μέσα στην κυψέλη, κάτω από τις ευνοϊκότερες συνθήκες. Στη συνέχεια οι ποσότητες του μελιού και των άλλων προϊόντων, μεταφέρονται στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού, όπου χωρίς την αφαίρεση συστατικών ή την προσθήκη ξένων ουσιών, χωρίς θερμική επεξεργασία, που να καταστρέφει τα φυσικά ένζυμα, την βακτηριοστατική τους ιδιότητα και τις βιταμίνες και χωρίς άλλες επεμβάσεις και αναμείξεις, συσκευάζονται σύμφωνα με τις τελευταίες προδιαγραφές της υγιεινής και ασφάλειας, ώστε να διατηρούν αναλλοίωτα τα φυσικά τους χαρακτηριστικά, τις θρεπτικές τους ιδιότητες και την εξαιρετική τους ποιότητα.

Φωτογραφίες

Πληροφορίες Επικοινωνίας

Διεύνθυνση: Πρίνος Θάσου
Τ.Κ. 640 10
Τηλ: 2593071351, 2593058290
Fax: 2593071182
E-mail: melithas@gmail.com