Το Οινοποιείο Γιαννάκη δραστηριοποιείτε στην παραγωγή φυσικών οίνων. Καλλιεργούμε 30 στρέμματα, σε 450 μέτρα υψόμετρο σε ταράτσες με προσανατολισμό στη θάλασσα, με αυστηρές βιολογικές μεθόδους και έτσι κάθε χρόνο τρυγούμε ένα άριστης ποιότητας σταφύλι. Παράγουμε δύο ξηρά κρασιά, ένα ερυθρό από τις ποικιλίες Μερλο και Λημνιό, και ένα λευκό από Μοσχάτο Αλεξανδρίας και Ασύρτικο, επίσης ένα γλυκό λιαστό από Μοσχάτο Αλεξανδρείας. Κατά την οινοποίηση δεν χρισιμοποιούμε σε κανένα στάδιο χημικα ή φυσικά πρόσθετα για διορθώσεις, όπως επίσης δεν χρησιμοποιούμε θειώδη για την συντήρηση του κρασιου.
Παράλληλα τα τελευταία χρόνια αξιοποιήσαμε και τους ελαιώνες μας. Έτσι σήμερα παράγουμε ανώτερης ποιότητας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και βρώσιμες ελιές του σπάνιου τύπου θρούμπα.
Α) Κλασικός οίνος (Ερυθρός ξηρός επιτραπέζιος οίνος) 2010
ΑΜΠΕΛΙΑ:Αυστηρή Βιολογική καλλιέργεια.Νησιώτικος αμπελώνας σε πλαγιές 450 μέτρων.Περιβάλλεται από κωνοφόρα και αρωματικούς θάμνους.Ανυδρο ασβεστολιθικό έδαφος.
ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:Τα ώριμα σταφύλια συγκομίζονται και οινοποιούνται με τις αυτοχθώνιες ζύμες και με ήπιες διαδικασίες χωρίς διορθώσεις με φυσικά ή χημικά μέσα.Το κρασί παλαιώνει για 2 χρόνια τουλάχιστον σε δρύινα βαρέλια.Εμφιαλώνεται χωρίς φιλτράρισμα.Σε καμία φάση δεν χρησιμοποιούνται θειώδη.
Χαρακτηρίζεται σαν φυσικό κρασί.Παράγεται από ποικιλίες Μερλό και Λημιό με εξαιρετικά χαμιλή στρεμματική απόδοση.
Ενδείκνυται για μεγάλη παλαίωση.
Β) κλασικός οίνος(λευκός ξηρός οίνος)2011
ΑΜΠΕΛΙΑ:Αυστηρή Βιολογική καλλιέργεια.Νησιώτικος αμπελώνας σε πλαγιές 450 μέτρων.Περιβάλλεται από κωνοφόρα και αρωματικούς θάμνους.Ανυδρο ασβεστολιθικό έδαφος.
ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:Τα ώριμα σταφύλια συγκομίζονται και οινοποιούνται με τις αυτοχθώνιες ζύμες και με ήπιες διαδικασίες χωρίς διορθώσεις με φυσικά ή χημικά μέσα σε δρύινα βαρέλια..Εμφιαλώνεται χωρίς φιλτράρισμα μετά από1-2 χρόνια.Σε καμία φάση δεν χρησιμοποιούνται θειώδη.
Χαρακτηρίζεται σαν φυσικό κρασί.Παράγεται από ποικιλίες Μοσχάτο Αλεξανδρείας και Ασσύρτικο με εξαιρετικά χαμηλή στρεμματική απόδοση.
Ενδείκνυται για μεγάλη παλαίωση.
Γ) ΕΥΜΟΡΦΙΑ(Φυσικώς Γλυκύς Οίνος) 2008
ΑΜΠΕΛΙΑ:Αυστηρή Βιολογική καλλιέργεια.Νησιώτικος αμπελώνας σε πλαγιές 450 μέτρων.Περιβάλλεται από κωνοφόρα και αρωματικούς θάμνους.Ανυδρο ασβεστολιθικό έδαφος.
ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:Τα ώριμα σταφύλια συγκομίζονται και οινοποιούνται με τις αυτοχθώνιες ζύμες και με ήπιες διαδικασίες χωρίς διορθώσεις με φυσικά ή χημικά μέσα σε δρύινα βαρέλια..Εμφιαλώνεται χωρίς φιλτράρισμα.
Παράγεται από ποικιλίες Μοσχάτο Αλεξανδρείας με εξαιρετικά χαμηλή στρεμματική απόδοση.
Ενδείκνυται για μεγάλη παλαίωση.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ Ο.Ε.
Σκάλα Σωτήρα ΤΚ 64010, Θάσος
Αγίου Παύλου 14 ΤΚ 65302, Καβάλα
Τηλ: 6942986365 Ιωάννης Γιαννάκης
6947061031 Χρίστος Γιαννάκης
Ε-mail:giannakiswinery@gmail.com