‍Υπογραφή συμφωνίας ΚΕΕΕ με ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ για τα πνευματικά δικαιώματα

Δημοσιεύθηκε στις 30/03/2023 18:02

Καβάλα, 30/03/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

‍Υπογραφή συμφωνίας ΚΕΕΕ με ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ για τα πνευματικά δικαιώματα

Το Επιμελητήριο Καβάλας, μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Στήριξης Επιχειρήσεων Enterprise Europe Network ενημερώνει ότι προχώρησαν στην υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) και ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Μουσικών Πνευματικών Δικαιωμάτων – η Αυτοδιαχείριση, τη Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού, παρουσία της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνας Μενδώνη .

Η συμφωνία αυτή έρχεται να ρυθμίσει το τοπίο των πνευματικών δικαιωμάτων για το διάστημα 2018-2022 και αφορά στην έκδοση της άδειας δημόσιας εκτέλεσης μουσικής την οποία προμηθεύονται οι επιχειρήσεις.

Η συμφωνία αυτή, χαρακτηρίζεται καίριας σημασίας από την επιμελητηριακή κοινότητα και ήταν πολλές και συστηματικές οι προσπάθειες που έγιναν για την επίτευξή της.  Με την συμφωνία αυτή, όλες οι επιχειρήσεις, στις οποίες είχαν επιβληθεί εξοντωτικά πρόστιμα και βρίσκονταν σε δικαστική διαμάχη με το φορέα, θα μπορέσουν να κλείσουν τις υποθέσεις τους και μάλιστα ρυθμίζοντας εξωδικαστικά και με ευνοϊκούς όρους παλιότερα χρέη. Έτυχε ευρείας αποδοχής το πάγιο αίτημα των Επιμελητηρίων για μια εταιρεία και έναν κατάλογο χρέωσης.

Για την πληρέστερη ενημέρωση των ενδιαφερομένων, σας παραθέτουμε  τα εξής:

 1. Τα βασικά σημεία της συμφωνίας ΚΕΕΕ – ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ.
 2. Τη διαδικασία η οποία προβλέπεται από τη συμφωνία.
 3. Την αίτηση που συμπληρώνουν οι επιχειρηματίες, ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ή με φυσικό τρόπο με ταχυδρομική αποστολή ή κατά τη επίσκεψη του συνεργάτη της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ στην επιχείρησή τους.

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΚΕΕΕ ΜΕ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

 1. ΕΚΠΤΩΣΗ 30% ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΤΩΝ 2018, 2019, 2020, 2021.
 • ΕΚΠΤΩΣΗ 10% ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΤΟΥΣ 2022.
 • ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΙΣΧΥΟΝΤΑ ΑΜΟΙΒΟΛΟΓΙΑ.
 • ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΠΟΣΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΦΑΠΑΞ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΟΦΕΙΛΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΤΩΝ.
 • ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΞΟΦΛΗΣΗΣ ΣΕ ΑΤΟΚΕΣ ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΔΟΣΕΙΣ: ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ ΑΠΟ 300-1.000 ΕΥΡΩ ΕΩΣ 6 ΔΟΣΕΙΣ, ΑΠΟ 1.000-2.000 ΕΥΡΩ ΕΩΣ 9 ΔΟΣΕΙΣ, ΓΙΑ ΑΝΩ
 • ΤΩΝ 2.000 ΕΥΡΩ ΕΩΣ 12 ΔΟΣΕΙΣ. ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΦΠΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΩΤΗ ΔΟΣΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗΣ.
 • ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΦΕΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ.
 • ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΥΧΟΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ 01/01/2018.
 • ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΣΚΗΣΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Ή ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΗΝΥΣΗΣ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗΣ, ΜΕ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΞΟΔΩΝ: 300 ΕΥΡΩ + ΦΠΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΕΙΣ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΟ ΤΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ Ή ΕΚΔΙΚΑΣΗΣ ΤΗΣ ΜΗΝΥΣΗΣ ΚΑΙ 500 ΕΥΡΩ + ΦΠΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ Ή ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΜΗΝΥΣΗΣ. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΑΥΤΗ ΕΚΤΕΛΕΙΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΩΓΗ.
 • ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙ ΕΝΑ ΜΕΛΟΣ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ, ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΠΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΟΣΕΙΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30 ΗΜΕΡΕΣ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΧΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΑΔΕΙΑ ΑΝΑΚΑΛΕΙΤΑΙ.
 • ΤΥΧΟΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΜΕΛΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΧΩΡΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΥΝΑΝΤΑΙ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ – ΚΕΕΕ

Βήμα 1

Ο επωφελούμενος χρήστης προσχωρεί στο από 6-2-2023 σύμφωνο συνεργασίας, αφού προηγουμένως έχει αποσταλεί στην Αυτοδιαχείριση βεβαίωση του Επιμελητηρίου όπου ανήκει σχετικά με την πιστοποίηση της ιδιότητας του εν λόγω χρήστη ως μέλους του Επιμελητηρίου, αφού προηγουμένως το μέλος έχει εξοφλήσει τη συνδρομή του στο Επιμελητήριο για το τρέχον έτος, με τους εξής τρόπους:

Α. Είτε εισέρχεται στο site της Αυτοδιαχείρισης και συμπληρώνει τη σχετική φόρμα ή επικοινωνεί με την Αυτοδιαχείριση ή με προστηθέντα της μέσω e-mail ή τηλεφωνικώς είτε συμπληρώνει τη σχετική αίτηση σε επίσκεψή του από αντιπρόσωπο.

Β. Είτε το δηλώνει σε εκπρόσωπο της Αυτοδιαχείρισης ή σε προστηθέντα της που επικοινωνεί μαζί του τηλεφωνικώς ή μέσω e-mail.

Γ. Είτε το δηλώνει μέσω e-mail ή τηλεφωνικώς στην ΚΕΕΕ ή το Επιμελητήριο όπου ανήκει και εκείνοι προωθούν τη σχετική δήλωση στην Αυτοδιαχείριση ή σε προστηθέντα της.

Βήμα 2

Εντός 24 ωρών από της γνωστοποίησης της δήλωσης προσχώρησης στο παρόν από τον χρήστη και σε κάθε περίπτωση από την περιέλευση αυτής στην Αυτοδιαχείριση, αποστέλλεται απάντηση στον χρήστη με πιστοποίηση της αποδοχής ένταξης στο σύμφωνο συνεργασίας, τον υπολογισμό της συνολικής οφειλής, των τρόπων εξόφλησης αυτής και λοιπές σχετικές οδηγίες.

Σε περίπτωση μη συμφωνίας με τη δήλωση του χρήστη, αποστέλλεται αιτιολογημένη απάντηση με τους λόγους διαφωνίας και άρνησης αποδοχής της δήλωσης και λαμβάνει χώρα επικοινωνία τηλεφωνικώς ή/και μέσω e-mail με σκοπό την επίλυση των διαφωνιών και την ένταξη του χρήστη στο σύμφωνο συνεργασίας. Σε περίπτωση ανάγκης, ενεργοποιείται η Επιτροπή του άρθρου 6 του συμφώνου συνεργασίας για την επίλυση τυχόν διαφωνιών.

Βήμα 3

Ο χρήστης προβαίνει σε εξόφληση της οφειλής ή σε καταβολή της πρώτης δόσης πλέον του ΦΠΑ επί του τιμολογίου της συνολικής οφειλής και εντός της τρέχουσας εργάσιμης ημέρας λαμβάνει μέσω e-mail το τιμολόγιο και τη μη αποκλειστική άδεια δημόσιας εκτέλεσης μουσικής.

ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟ 06/02/2023 ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΗΣ KEEΕ   ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

Με την παρούσα δήλωση μου επιθυμώ να ενταχθώ στην σύμβαση της αυτοδιαχείρισης με την K.E.E.Ε και να λάβω άδεια δημόσιας εκτέλεσης μουσικής από την ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

Επωνυμία Επιχείρησης ……………………………………………..

Διακριτικός Τίτλος Επιχείρησης…………………………………….

Τύπος Επιχείρησης…………………………………………………

Εμβαδόν σε τ.μ………………………………………………………..

Α.Φ.Μ. …………………………………………………………………

Δ.Ο.Υ.………………………………………………………….

Νομός …………………………………………………………………

Δήμος - Πόλη …………………………………………………………

Διεύθυνση ……………………………………………………………

Τ.Κ. ………………….

Τηλέφωνο ………………….

Κινητό ………………………

Ηλεκτρονική Διεύθυνση ……………………………………………..

Παρατηρήσεις ………………………………………………………..

Με την παρούσα, δηλώνω πως θέλω να ενταχθώ στην ισχύουσα σύμβαση μεταξύ της Αυτοδιαχείρισης και της ΚΕΕΕ και σας στέλνω συγχρόνως την βεβαίωση προσχώρησης στην σύμβαση την οποία έχω προμηθευθεί από το Επιμελητήριο μου.

Δηλώνω υπεύθυνα ότι τα στοιχεία είναι αληθή και ότι αν αλλάξει οτιδήποτε στην λειτουργία του καταστήματος μου θα ενημερώσω αυθημερόν την Αυτοδιαχείριση, επίσης η δήλωση μου δεν υποχρεώνει την Αυτοδιαχείριση στην αδειοδότηση του καταστήματος μου αν δεν συμφωνεί με την παραπάνω δήλωση.

Παρέχω τη ρητή συγκατάθεση μου στην Αυτοδιαχείριση για την επεξεργασία των δεδομένων μου που της έχω υποβάλει, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης του e- mail, της διεύθυνσης, του σταθερού, και κινητού τηλεφώνου μου ως μέσο επικοινωνίας από/με αυτήν, αναφορικά με τα πάσης φύσεως θέματα που αφορούν την αδειοδότηση μου και είναι αναγκαία για την εν λόγω διαχείριση και την εν γένει σχέση μου ως χρήστης, με αυτήν (πχ επικοινωνία, αποστολή εγγράφων, ηλεκτρονική μεταβίβαση τιμολογίων κλπ.).

Το Τμήμα Δημόσιας Εκτέλεσης  της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ (Τηλ. 21032151278, email: pubperf@autodia.gr) θα επικοινωνήσει το συντομότερο δυνατόν μαζί σας, προκειμένου να εκδοθεί η Άδεια που αντιστοιχεί στην επιχείρησή σας, βάσει των στοιχείων που δηλώσατε, επιφυλασσόμενη για τυχόν διαφορά/διαφωνία με αυτά.

Ημερομηνία δήλωσης

Η Παραπάνω αίτηση είναι αναρτημένη στην επίσημη ιστοσελίδα της Αυτοδιαχείρισης https://www.autodia.gr/

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΕΙΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ:

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

 

Με την παρούσα βεβαίωση του Επιμελητηρίου …………………………, βεβαιώνουμε ότι Ο/Η ………….…………………………………, με ΑΦΜ ………………………………………………….., είναι ταμειακά ενήμερος και μπορεί να προσχωρήσει στην από 06/02/2023 σύμβαση της ΚΕΕΕ με την Αυτοδιαχείριση.

Για το Επιμελητήριο ……………………….

Ημερομηνία ………………………….

Υπογραφή / Σφραγίδα ………………………….

 

Για τυχόν περαιτέρω πληροφορίες ή για την ταχυδρομική αποστολή αυτής, συμπληρωμένης από τους επιχειρηματίες, κάτωθι τα στοιχεία επικοινωνίας του Οργανισμού:

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ - Η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΣΗ ΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΦΜ 999538617, Δ.Ο.Υ. Αμαρουσίου, αριθ. ΓΕΜΗ 161712601000

Σαμπάγ-Χούρι 3, 151 25 Μαρούσι, Ελλάδα T. 210 3215278, E. info@autodia.gr

Αρμόδιο Τμήμα: Τμήμα Δημόσιας Εκτέλεσης της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ (Τηλ. 210 32151278, email: pubperf@autodia.gr).

 

 

Ο Πρόεδρος

Μάρκος Δέμπας