Συνεργασία του Επιμελητηρίου Καβάλας με το Μουσείο Καπνού

Δημοσιεύθηκε στις 04/03/2010 05:51

Εχθές Τρίτη 02/03/2010 επισημοποιήθηκε η μακροχρόνια  συνεργασία του Επιμελητηρίου Καβάλας  με το Μουσείο Καπνού του Δήμου  Καβάλας με την υπογραφή σχετικού πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων.

Το  Πρωτόκολλο συνυπέγραψαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άγγελος Τσατσούλης και ο Πρόεδρος του Μουσείου Καπνού Ιωάννης Βύζικας, ενώ παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Β' Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Μάρκος Δέμπας, ο Οικονομικός Επόπτης κος Ιωάννης Παναγιωτίδης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Κοινωνικών Θεμάτων κος Νίκος Κούτρας και ο κος Χάρης Ιορδανίδης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου Καπνού.

Κατά  τη διάρκεια της συνάντησης οι δύο  φορείς συμφώνησαν και συναποδέχτηκαν, να προχωρήσουν σε έρευνα και μελέτη για την κοινωνική και οικονομική ιστορία του Καπνού, να συμβάλουν  στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς καθώς και στην ανταλλαγή  υλικού και τεχνογνωσίας.

Ο σκοπός του πρωτοκόλλου αυτής  της συνεργασίας είναι η ενίσχυση της προσπάθειας που έχουν  καταβάλλει οι δύο φορείς για τη συγκέντρωση και τη διάσωση του  διάσπαρτου υλικού, αλλά και την  ανάληψη κοινών δράσεων για τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο ώστε να ενισχυθεί η τοπική οικονομία.

1