Αντιμετώπιση της κρίσης στην αγορά

Δημοσιεύθηκε στις 13/03/2009 08:26
Στο Επιμελητήριο Καβάλας πραγματοποιήθηκε χθες 12 Μαρτίου σύσκεψη παρουσία των εμπλεκόμενων φορέων -Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών, Εμπορικός Σύλλογος, Σωματείο Καφεζυθοπωλών -  με θέμα την αντιμετώπιση της κρίσης στην αγορά μετά από πρωτοβουλία της Διοίκησης του Επιμελητηρίου. Στη σύσκεψη παρευρέθησαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Θωμάς Χατζούλης, ο αντιπρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου, Χρήστος Ηλιάδης και Αντώνης Τσωνάκας, ο εκπρόσωπος των Καφεζυθοπωλών Σταύρος Πετσαγγουράκης και το μέλος του Εμπορικού Συλλόγου Κώστας Μακέδος. Εκ μέρους της Διοίκησης του Επιμελητηρίου παρέστησαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άγγελος Τσατσούλης, ο γενικός γραμματέας Βασίλης Λεμονίδης και ο οικονομικός επόπτης Γιάννης Παναγιωτίδης. Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου ζήτησε την αρωγή όλων των εμπλεκόμενων φορέων προκειμένου  να θωρακιστούν οι επιχειρήσεις της Καβάλας απέναντι στην κρίση αλλά και να αυξηθεί το καταναλωτικό ενδιαφέρον του κόσμου για την αγορά της περιοχής. Κατόπιν συζήτησης αποφασίστηκαν ομόφωνα τα παρακάτω :
  • Η άμεση σύσταση ομάδας εργασίας από εκπροσώπους των φορέων της αγορά η οποία θα αναλάβει να συγκεντρώσει τις προτάσεις που θα καταθέσουν τα μέλη τους και εν συνεχεία θα επεξεργαστεί ώστε να καταλήξει σε μια ομόφωνη πρόταση που θα αποφέρει την προσδοκόμενη τόνωση της αγοράς.
  • Η συνεργασία με εταιρεία δημοσκοπήσεων για σύνταξη ειδικού ερωτηματολογίου το οποίο θα αποσταλεί στους επιχειρηματίες τής αγοράς και θα αποτελείται από ερωτήσεις που αφορούν της επιπτώσεις της κρίσης σε αυτήν.
Η ομάδα εργασίας αναμένεται να συσταθεί σήμερα ενώ η συγκέντρωση των προτάσεων των επιχειρηματιών  και των ερωτηματολογίων θα ολοκληρωθεί στις προσεχείς δυο εβδομάδες.